Fremtidens fôrråvarer
For å bistå havbruksnæringen med å redusere miljøfotavtrykket og styrke selvforsyningsgraden må vi sammen sikre at vi kan produsere
høykvalitetsproteinkilder i Norge.
Fermentering er en del av løsningen
Matproduksjon og proteinmangel
Det er allerede påpekt en mangel på proteiningredienser på verdensbasis, og det er estimert et behov for at den globale matproduksjonen må øke mer enn 60% mot 2050. Samtidig
må vi sikre at matproduksjonen er bærekraftig, dagens
matproduksjon står for mer enn 25 % av verdens
klimagassutslipp (FNS klimapanel).
Samfunnsoppdraget for bærekraft fôr
I dag er kun 8 % av råvarene norskproduserte og bare 0,4 % er såkalt nye råvarer, innen 2034 skal minst 25% av ingrediensene til fiskefôr være norsk og bærekraftig.
Synergier og volum
BIO3 jobber for å nå målene og bærekraftig foringredienser,
og da må vi snakke om volum og synergier. Vi må opp i volum
for å være en relevant aktør for markedet, vi velger derfor å skalere
opp allerede i pilot med 30 000 tonn, og ved ferdig utbygd kan vi levere 100 000 tonn proteiningrediens. Det krever et godt samarbeid mellom flere aktører. Vi planlegger en fabrikk lokalisert sammen med flere spennende og relevante bedrifter, hvor vi alle har muligheten for å benytte sidestrømmer og forsterke vår kunnskap. Du kan lese mer om dette her: https://www.norseaatlantic.com/en
Vårt produkt er basert på PEKILO
Vi har en fermenteringprosess basert på ulike sidestrømmer, i vår prosess kan vi velge mellom ulike sidestrømmer. Grunnen til at vi har en
så fleksibel løsning er basert på vår partner Enifer BIO og deres produkt "PEKILO" som vi skal benytte. https://enifer.com/
Heading 1
Tittel
teskt
Tittel
tekst
Tittel
Tittel
tekst
Stat
Kontakt oss
Vi ser frem til å høre fra deg!